IKEA zverejnila recept na ich ikonické mäsové guličky. Takto jednoducho si ich pripravíte aj doma

Hyriaková Kristína

Foto: pixabay/pikrepo

Mnohí ľudia teraz doslova trpia tým, že všetky reštaurácie aj obchody sú zatvorené. Hoci to nie je nič, bez čoho by sa nedalo žiť, niektorým to jednoducho chýba. A mnohým ľuďom chýba aj behanie po jednom z najobľúbenejších predajní nábytku, IKEA.

Článok pokračuje pod videom ↓

Asi je to smiešne, no čudovali by ste sa, koľko ľudí chodí do Ikey nie kvôli nábytku, ale kvôli tomu, aby sa tam dobre najedli. Asi najobľúbenejšie jedlo sú v tomto prípade mäsové guličky. Portál People informoval o tom, že Ikea na svojom Twitteri zverejnila recept, ako si ich môžu ľudia, ktorým veľmi chýbajú, vyrobiť aj doma. A je to jednoduchšie, než by ste si mysleli.

Ľuďom chýbajú mäsové guličky

Pobočka nábytkárskeho gigantu uverejnila celý postup na sociálnych sieťach a ľudia sú nadšení. Na obrázku je všetko popísané a ukázané krok za krokom a recept obsahuje veci, čo majú ľudia väčšinou bežne v chladničke, poprípade si to môžu jednoducho zohnať v obchode. „Vieme, že niektorým ľuďom chýbajú naše mäsové guličky, preto sme zverejnili domácu alternatívu, ktorú si môžu ľudia jednoducho uvariť sami,“ povedala Lorena Lourido, manažérka pre Veľkú Britániu a Írsko.

Pre ľudí je ťažké zostať doma

„Zostať doma je pre mnohých ľudí ťažké, ale chceme pomôcť k tomu, aby boli životy všetkých ľudí trochu ľahšie a spríjemnili im ich. Tak, nech vám chutí.“ Ak vám teda chýbajú mäsové guličky z Ikey, môžete sa pokúsiť vyrobiť si ich doma, a to dokonca veľmi jednoducho.

Potrebujete

  • mleté hovädzie mäso (500 gramov)
  • mleté bravčové mäso (250 gramov)
  • cibuľu
  • cesnak
  • strúhanku (100 gramov)
  • 1 vajce
  • 5 lyžičiek mlieka
  • olej

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený JAKARTA FOOD DESTINATION (@jktfooddestination),

Na omáčku potrebujete

  • maslo (40 gramov)
  • múku (40 gramov)
  • zeleninový vývar (150 mililitrov)
  • kyslú smotanu (150 mililitrov)
  • 2 čajové lyžičky sójovej omáčky
  • 1 čajovú lyžičku dijonskej horčice

Postup

Najprv zmiešajte hovädzie a bravčové mäso. Cibuľu a cesnak nakrájajte a postupne všetko pridajte a miešajte rukami. Nakoniec z hmoty vytvarujte menšie guličky, ktoré dajte na tanier, prikryte a vložte na dve hodiny do chladničky. Po dvoch hodinách guličky opekajte na oleji a na miernom ohni, kým nebudú hnedé z každej strany. Keď budú opečené, nastavte rúru na 180 stupňov a pečte asi 30 minút.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @iwantitvegan,

Čo sa týka omáčky, najprv si rozpustite maslo, pridajte múku a miešajte asi dve minúty. Postupne pridávajte zeleninový vývar, smotanu, sójovú omáčku a horčicu a za občasného miešania prevarte.

Pripravíte si tento chutný pokrm alebo si počkáte, keď kríza prejde a budete si ich môcť vychutnať bez varenia?

Najnovšie články