Niekedy sa stane, že sme našich národných jedál už tak trochu prejedení. Halušky, mäso na rôzne spôsoby, či domáca knedľa a kapusta… Musíte uznať, nie vždy máme chuť práve na toto. O slovenskej kuchyni sa hovorí, že je dosť ťažká. Dnes som sa rozhodla, že vám predstavím recept z kuchyne indickej.
Recept z inej kuchyne ako slovenskej sme vám už priniesli. Vyskúšajte si doma pripraviť bieloruský národný recept na lahodnú bravčovú panenku s bylinkami.
V Indii môžete väčšinou naraziť na korenené jedlá, ktoré sa konzumujú s ryžou, zeleninou a takisto aj so známou plackou, ktorá sa nazýva „paratha“. Nebojte sa vyskúšať niečo nové. Jedná sa o jednoduchý recept, ktorý verím, že vás osloví.
Budete potrebovať:
500 gramov hladkej múky
300 ml vody
50 gramov masla
1 lyžička soli
olivový olej
korenie, bylinky – všetko podľa chuti
Postup:
Do teplej vody vložte maslo a nechajte ho rozpustiť. V miske si zmiešajte múku a soľ a pridajte vychladnutú vodu a s maslom. Vypracujte jemné cesto.
Dosku si pomúčte a ak sa cesto lepí, pridajte ešte trochu múky. Cesto nechajte odpočívať asi 15 minút zakryté utierkou.
Cesto si rozdeľte na 10 rovnakých častí.
Každý kúsok rozvaľkajte na tenučkú placku.
Zvyšok masla si rozpustite a každú placku ním potrite.
Placky preložte na polovicu.
Opäť potrite maslom.
Cesto ešte raz preložte tak, aby vám vznikli trojuholníky, ako na obrázku.
Prejdite ich valčekom. Maslo sa tak dostane do každej vrstvy a dobre sa spojí s cestom.
Placky smažíme na oleji dozlata a necháme ich chvíľu na papierovej utierke, aby sa vsiakol prebytočný olej. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), coolinarika.com
Nahlásiť chybu v článku