V súčasnej dobe sa po celom svete hovorí o zdravej výžive. Bohužiaľ, pokiaľ ide o skutočnosť, je situácia úplne odlišná. Neustály nedostatok času na varenie vedie k častej konzumácii rôznych rýchlych jedál, ktoré dajú zabrať hlavne nášmu tráviacemu traktu a pečeni.
K týmto zložkám môžeme tiež priradiť znečistenie ovzdušia a pochybné zloženie niektorých potravín. Práve pre tieto faktory by sme mali venovať našej pečeni väčšiu pozornosť a k jej funkcii pravidelne dopomáhať detoxikačnými prírodnými nápojmi.
Pestrý nápoj
Budeme potrebovať:
1 papriku
½ citróna
1 jablko
1 malá uhorka
Postup:
Jablko ošúpeme a rozkrájame na kocky. Papriku, uhorku a jablká rozmixujeme a pridáme šťavu z citróna. Tento nápoj môžete piť až trikrát denne, avšak po dobu nie viac ako 1 mesiac. Následne môžete kúru opakovať po dvoch týždňoch.
Koktejl so zeleným čajom
Budeme potrebovať:
1/2 šálky silného zeleného čaju
1/2 banánu
med podľa chuti
šťava z polovice citróna
2-3 jahody
Postup:
Všetky ingrediencie rozmixujeme na kašu a konzumujeme aspoň raz denne.
Zázvorové osvieženie
Budeme potrebovať:
1/2 hrnčeka vody
1/2 kávovej lyžičky kurkumy
1/2 KL strúhaného zázvoru
šťava z jedného citróna
Postup:
V teplej vode rozmiešame kurkumu, zázvor a citrónovú šťavu. Na dochutenie možno pridať med. Nápoj je najlepšie piť v dopoludňajších hodinách, 20-30 minút po raňajkách. Konzumácia je možná najviac po dobu 10 dní, po čom nasleduje prestávka počas jedného mesiaca.
Poznámka: Pri chronických ochoreniach žalúdka a čriev, rovnako ako diabetes, je potrebné takúto kúru najprv konzultovať s lekárom.
Zdroj: babskeveci.sk (Bianka), sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku