Vďaka veľkej popularite kávy a čaju sa stalo, že tento známy nápoj sa dostal do úzadia. Ale dnes vám znovu predstavím kakao aj s jeho blahodarnými účinkami na zdravie a pripomeniem dni v škôlke, kde tento nápoj nemohol chýbať.
Pre tých, ktorí pravidelne pijú kakao, je tu celý rad dobrých správ. Kakaový prášok obsahuje totiž veľké množstvo dôležitých látok potrebných pre správne fungovanie organizmu. Ale to zďaleka nie je všetko, pre čo stojí za to si zaobstarať tento aromatický produkt.
Napriek malému množstvu kofeínu sa kakao neodporúča piť v popoludňajších hodinách. Dokáže totiž oživiť organizmus a má povzbudzujúce účinky.
Kakao obsahuje živiny, ktoré zlepšujú pamäť, stimulujú mozog a normalizujú hladinu cholesterolu v krvi.
Kakao vo väčšom množstve zlepšuje stav vlasov a pokožky.
Jedine kakao obsahuje látku kokohil, ktorá stimuluje rast buniek, podporuje hojenie rán a zabraňuje vzniku vrások. To je dôvod, prečo sa kakaový prášok odporúča pridať do pleťovej masky.
V kakau sa nachádza tiež dôležitá látka epikatechín, ktorá posilňuje imunitu. Tá dokáže zabrániť závažným ochoreniam ako sú srdcový infarkt, mŕtvica, cukrovka a rakovina.
Kakao obsahuje antioxidanty, horčík a je doslova vitamínovou bombou. Pre tieto pozitívne vlastnosti sa preto odporúča hlavne pre ženy nad 40 rokov.
Je všeobecne známe, že čo i len pohár kakaa dokáže uspokojiť hlad. Tým pádom môže byť práve kakao vaším najlepším spoločníkom pri chudnutí.
Recept na lahodné kakao
Budeme potrebovať:
2 šálky mlieka (ideálne mandľového)
1,5 PL kakaového prášku
1/2 KL mletej škorice
¼ KL mletého klinčeka
štipku soli
med alebo stéviu na osladenie
Postup:
Všetky prísady zmiešame v hrnci a položíme na plameň. Zahrievame za stáleho miešania, kým sa všetky prísady nespoja a nerozpustia. Zložíme z plameňa a ešte teplé podávame. Dobrú chuť.
Zdroj: babskeveci.sk (Bianka Pontyová), sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku