Zdražovanie ešte stále neskončilo. Slováci si teraz priplatia za túto potravinu, to však nie je všetko

Kristína Hagarová

Foto: unsplash

Slovensko čaká ďalšie zdražovanie. Za potraviny si ešte stále extrémne priplatíme. Pre tento raz naše peňaženky utrpia v mäsiarstvach.

Článok pokračuje pod videom ↓

Informoval o tom portál TV Noviny vo svojej reportáži. Podľa neho idú ceny hore hlavne kvôli drahým energiám a problémom s bravčovinou, ktorej je v Európe nedostatok. Farmári trpia aj africkým morom, drahé sú však aj krmivá. Preto si za ňu mnohí Slováci hľadajú náhrady. Rastú tiež ceny na burze s mäsom v Nemecku.

Hore idú aj ďalšie potraviny

Ide už o druhé preceňovanie, pričom bravčovina je na Slovensku veľmi populárna. Cena bravčoviny stúpla už v marci, a to o viac ako 17 %. Teraz sa jej cena zvýšila o 18 až 20 %. Problémom je tiež aj africký mor, drahé krmivo a vysoká cena energií.

Ako informuje portál TV Noviny v ďalšej reportáži, hore idú aj ďalšie potraviny, a to napríklad syr eidam, olej a mäsové výrobky. Olej pred rokom stál dve eurá, teraz už stojí 3,5 eura. Syr zdražel takmer o 2,5 eura na kilogram a mäsové výrobky o 1,5 eura.