Žena zverejnila správanie zamestnancov v pekárni Penam: Nohy so špinavými topánkami vyložené na pečive

Hyriaková Kristína

Foto: Facebook (Nekŕmte nás odpadom)

Práca v každej firme má určité pravidlá. V práci však vždy existujú zamestnanci, ktorí si pravidlá prispôsobujú, ktorí si robia, čo chcú. Môže to mať rôzne dôvody. Stáva sa, že ich to nebaví alebo si jednoducho vôbec neuvedomujú, čo robia.

Článok pokračuje pod videom ↓

To je aj prípad dvoch zamestnancov pekárni Penam, o ktorých informovala facebooková stránka Nekŕmte nás odpadom. Neznáma žena na nej uverejnila fotografie, kde sa dve zamestnankyne správajú nezodpovedne vzhľadom na hygienu pracovného prostredia. „Takto sa pracuje v Nitre v pekárni Penam!! Špinavé a smradľavé topánky sa vykladajú na pečivo, ktoré neskôr kupujeme a konzumujeme!! Vraj je to len linka, no som zvedavá, čo si o tom myslia aj hygienici,“ napísala v príspevku a pripojila dve fotografie žien, ktoré majú vyložené nohy pri pečive a jedna z nich konzumuje čipsy.

Odsudzujúce komentáre

V komentároch sa ozvalo veľké množstvo ľudí, ktorí tvrdia, že takéto praktiky sú v mnohých pekárňach bežné. Veru lepšie raz vidieť naživo čo sa tam deje. Na expedícii sa všetko slané aj sladké pečivo chystá ručne bez rukavíc a váľa v prepravkách po špinavej podlahe. Dúfam, že sa to tam zmenilo. Ale pri tých platoch pochybujem.“ Napriek tomu, že mnohí ľudia kritizovali prácu v pekárni a to, že sami ani nevieme, koľkokrát sme jedli rožok, ktorý spadol na zem, našli sa aj ľudia, ktorí nad celým prístupom len krútia hlavou.

Firma je zo zamestnancov prekvapená

„V tejto spoločnosti som odpracoval mnoho rokov, hygiena tam je to najdôležitejšie. Nikto neustráži každého zamestnanca, pokiaľ sám nedodrží to, čo veľmi dobre vie, že dodržovať musí,“ napísal jeden muž. O vyjadrenie sme poprosili aj samotnú spoločnosť Penam. „Dodržiavanie prísnych hygienických pravidiel a noriem je v našej spoločnosti Penam prioritou. Podrobne s nimi oboznamujeme nových zamestnancov a v rámci interného systému kvality v tomto smere pravidelne školíme všetkých našich zamestnancov. Úroveň hygieny v našich pekárňach prísne kontrolujeme každý deň,“ povedala produktová manažérka, pani Vietoris.

Vyvodia dôsledky

„Okrem toho sme pod neustálou kontrolou štátnych, certifikačných orgánov, ale aj obchodných  partnerov, ktorí u nás vykonávajú neohlásené audity. V žiadnej z týchto kontrol neboli zistené závažné porušenia hygienických pravidiel alebo ohrozenie zdravotnej nezávadnosti výrobkov. Práca pekárov je veľmi tvrdá, náročná a naši pekári ju robia svedomite. O to viac nás mrzí nezodpovedné konanie našich dvoch zamestnankýň, ktoré ju takýmto neospravedlniteľným spôsobom znevážilo. So zreteľom na závažné porušenie pracovnej disciplíny a interných predpisov spoločnosti vyvodíme voči nim adekvátne pracovno-právne dôsledky.“

Firma ako taká nemá šancu ustrážiť správanie všetkých zamestnancov, nie je teda správne, aby ľudia bezhlavo odsudzovali všetko, čo má niečo spoločné s pekárňou Penam. Napriek tomu je veľmi dôležité, aby firma vedela ako zareagovať. Aj na to sú dobré takéto upozornenia, o ktorých ľudia informujú na sociálnych sieťach.

Najnovšie články