Japonské ženy sú známe tým, že ich hmotnosť len zriedka prekročí hranicu 60 kg. Zvyčajne japonské ženy, ktoré merajú tak 155-160 cm vážia len 45-55 kg. Tiež je o Japoncoch známe, že sú tým najzdravším národom na svete. Ich strava je nie len zdravá, ale tiež vyvážená. Kávu nahrádzajú čajom, čo je omnoho zdravšia varianta. V čom sa skrýva ich tajomstvo zdravia a štíhlej postavy? Pripravili sme si pre vás exkluzívnu japonskú diétu.
Japonské raňajky, obed a večera sa spravidla skladajú z dvoch jedál. V týchto troch chodoch sa nachádza ryža, mäso, fermentovaná zelenina a huby. Počas diéty sa človek stravuje väčšinou 3-krát denne a zníži sa tým množstvo kalórií. Je to tak najmä kvôli tomu, že jedlá obsahujú málo kalórií. Telo začne urýchlene spaľovať nahromadený tuk a na konci druhého týždňa vaša hmotnosť môže klesnúť o 8 kilogramov. Tu je jedálniček na niekoľko dní, podľa ktorého sa môžete riadiť. Samozrejme, zapojte aj pohyb a veľa čistej vody, aby sa vaše telo prečistilo a dalo priestor vitamínom a minerálom.
Deň 1
- Raňajky: káva bez cukru
- Obed: dve varené vajíčka, kapustový šalát a pohár paradajkovej šťavy
- Večera: 150 g varenej ryby a zelenina
Deň 2
- Obed: dusená ryba so šalátom z čerstvej zeleniny (kapusta, paradajka a uhorka)
- Večera: kúsok vareného hovädzieho mäsa a pohár kyslého mlieka alebo acidko
Deň 3:
- Raňajky: čierna káva, prípadne jogurtový nápoj
- Obed: vyprážaná cuketa na rastlinnom oleji
- Večera: 200 g vareného hovädzieho mäsa, dve vajíčka, kapustový šalát
Deň 4:
- Obed: tri varené mrkvy, jedno varené vajíčko a plátok tvrdého syra
- Večera: čerstvé ovocie a zelenina
Deň 5:
- Raňajky: strúhaná mrkva s citrónovou šťavou
- Obed: dusená ryba a pohár paradajkovej šťavy
- Večera: ovocie
Deň 6
- Obed: varené kuracie prsia a zelenina
- Večera: dve vajcia a strúhaná mrkva alebo mrkvová šťava
Deň 7
- Raňajky: čaj
- Obed: varené hovädzie mäso a zelenina
- Večera: niektorý tip z uvedených večerí (okrem hovädzieho mäsa)
Počas trvania celej diéty je dovolené piť kávu avšak bez cukru a mlieka. Veľmi dôležité je dodržiavať pitný režim počas celej doby diéty.
Deň 8
- Obed: kuracie prsia a šalát z mrkvy alebo kapusty
- Večera: dve vajcia a strúhaní mrkva alebo mrkvová šťava
Deň 9
- Raňajky: strúhaná mrkva s citrónovou šťavou
- Večera: dusené alebo pečené ryby a pohár paradajkovej šťavy
- Večera: ovocie
Deň 10
- Obed: tri varené mrkvy, kúsok syra a jedno vajíčko
- Večera: ovocie
Deň 11
- Raňajky: káva a ryžové chlebíky
- Večera: dusená zelenina, hlavne cuketa a fazuľové struky
- Večera: 2 vajcia, kúsok vareného hovädzieho mäsa a kapustový šalát
Deň 12
- Raňajky: káva a ryžové chlebíky
- Večera: pečené alebo dusené ryby so strúhanou mrkvou
- Večera: varené hovädzie mäso a pohár kyslého mlieka alebo acidka
Deň 13
- Obed: dve vajcia, varená kapusta s maslom pohár paradajkovej šťavy
- Večera: dusené alebo pečené ryby
Deň 14
- Večera: pečená cuketa so strúhanou mrkvou
- Večera: varené hovädzie mäso a čerstvá zelenina
Jedálniček japonskej kuchyne je veľmi jednoduchý. Ako ste si mohli všimnúť, tak je plný rýb, vajec a hovädzieho mäsa. Pravidlo je: málo sacharidov a čo najviac vitamínov a proteínov. Najlepšie je jesť všetku zeleninu najmä čerstvú ,vtedy z nej vyťažíte čo najviac vitamínov.Veľa šťastia pri chudnutí.
sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku