Kate Middleton, ako ste ju ešte nevideli. Podľa mnohých mala problém zadržať slzy

Hyriaková Kristína

Foto: profimedia

Kate Middleton v súvislosti s krízou na Ukrajine len veľmi ťažko zadržiava slzy. Navštívila kultúrne centrum v Londýne spolu so svojím manželom princom Williamom, ktorý vyjadril jasné stanovisko.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako uvádza portál Daily Mail, Kate mala na sebe štýlový kašmírový sveter od Alexandra McQueena v hodnote 520 libier v modrej vlajke spolu s čiernymi nohavicami. Mnohí už sveter označili ako vyjadrenie solidarity Ukrajine. Pripojila sa k svojmu manželovi Williamovi, aby sa dozvedela viac ako konflikte na Ukrajine. „Všetci stojíme za vami,“povedal William.

Na vojnu sa pýtajú aj deti

Obaja tiež prezradili, že ich najstaršie deti George a Charlotte sa ich na konflikt pýtali a vysvetľovali im to. Kate a William okrem jedla, ktoré priniesli členom ukrajinskej komunity a dobrovoľníkom, s ktorými sa stretli, vyjadrili svoju podporu aj tým, že mali špendlíky s ukrajinskou vlajkou spolu s bielym srdcom.

Foto: profimedia

William povedal dobrovoľníkom, že Británia a zvyšok Európy stoja za nimi a že zostal v šoku, keď uvidel vojnu na európskej pôde. Povedal, že Briti sú zvyknutí vidieť vojnu v Afrike alebo v Ázii. Dodal tiež, že ako mnohí, aj oni by chceli pomôcť viac. „Cítime sa takí zbytoční… Naše deti sa vracajú domov a pýtajú sa na všetko. Očividne sa o tom rozprávajú s kamarátmi v škole,“povedal William.

Foto: profimedia

Poďakoval im aj ukrajinský prezident

Povedal tiež, že je pre neho ťažké hovoriť s nimi o tom, čo sa deje a snažil sa opatrne voliť slová. Mnohí ľudia tiež poukázali na to, že Kate bola počas návštevy centra viditeľne rozrušená z celej situácie a len ťažko sa jej darilo udržať sa pri sile a nezačať plakať. Williamovi a Kate poďakoval aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho manželka po tom, čo členovia kráľovskej rodiny povedali, že stoja za nimi.

Povedal, že sú veľmi vďační za to, že sa výnimočne vyjadrili k politike, čo členovia kráľovskej rodiny robia len v naozaj výnimočnej situácii.

Najnovšie články