Povedali jej, že s epilepsiou súťaž miss nikdy nevyhrá: Všetkým dokázala opak, spoločnosť jej robil psík

Hyriaková Kristína

Foto: Instagram (ali_appleby_)

Alison Appleby sa nikdy predtým nezúčastnila žiadnej súťaže krásy, pretože jej niekto povedal, že to nedokáže kvôli epilepsii, ktorú má. Rozhodla sa však, že všetkým dokáže, že sa mýlia a vyhrala súťaž Miss Dallas Teen 2022.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako informoval portál Kten.com, na móle s ňou bol aj jej asistenčný psík Brady. „Okoloidúci počul, že sa rozprávam s kamarátkou a povedal mi, že to nedokážem. Musela som mu dokázať, že sa mýli. Povedal, že to nemôžem urobiť, pretože súťažiace nemajú postihnutie,“ povedala.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Goodable (@goodable)

Tvrdili jej, že to nedokáže

17-ročnému dievčaťu pred dvoma rokmi diagnostikovali epilepsiu. Psík Brady jej pomáha tým, že ju upozorňuje na jej blížiace sa záchvaty a dokonca jej vie priniesť aj lieky. Obaja pricestovali do Dallasu bez očakávaní a Alison netušila, že sa vráti domov s korunkou.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ali appleby (@ali_appleby_)

Pomáhal jej jej psík

Podľa porotcov bol hlavne jej súťažný rozhovor to, čo ju dostalo na vrchol. „Viem, že v istej dobe prestali písať a pozreli sa na mňa s tým, že nemohli uveriť, že som to naozaj povedala. To, že mám chronické ochorenie neznamená, že som chronicky chorá,“ povedala.

Brady pomáhal Alison a aj jej matke počas celej súťaže. „Bola som tam, ale nemohla som ísť na skúšku ani nič podobné, rodičov tam nepúšťali. Ale vedela som, že má Bradyho, ktorý sa o ňu postará,“ povedala jej mama Beth. Teraz Alison chodí na charitatívne podujatia a verí, že inšpiruje ostatných, ktorí trpia epilepsiou.

Najnovšie články