Zemiaková kaša je jedna z najvyužívanejších príloh k mäsovým jedlám. Jej príprava je naozaj jednoduchá. Uvaríme ošúpané zemiaky, scedíme, popučíme a pridáme maslo a mlieko. Ale naozaj ju pripravujeme správne?
Odborník z portálu Food Network Tyler Florence odporúča odlišnú prípravu zemiakovej kaše. Podľa neho klasická príprava ničí chuť tejto prílohy. „Zemiaky majú jemný chuťový profil. Keď ich budete variť vo vode, ktorú následne scedíte, stratíte tak všetku chuť zemiakov,“ vraví šéfkuchár.
Ten odporúča povariť zemiaky priamo v mlieku, smotane a masle aby nasiakli všetku chuť. Najlepšie je práve rozsekať surové zemiaky na kocky a povariť ich domäkka s mliekom a maslom. Po zmäknutí je potrebné scediť nadbytočnú tekutinu a samotné zemiaky nasiaknuté mliekom vymiešať na hladkú zmes. Na dochutenie najlepšie slúži soľ a čierne korenie. Pre zmenu, môžete k zemiakom pridať pár strúčikov cesnaku, podľa chuti.
Pozri aj: 9 najlepších nepečených tort, ktoré ulahodia nielen žalúdku, ale aj vašim očiam
Zdroj: babskeveci.sk (Bianka), thesun.co.uk
Nahlásiť chybu v článku