Svetoznámy kuchár prezradil, akých chýb sa ľudia najčastejšie dopúšťajú pri varení. Jeden trik si za tie roky osvojil on sám a teraz sa oň rozhodol podeliť.
Ako píše portál HELLO!, šéfkuchár Jamie Oliver má nielen záľubu vo varení, ale tiež 5 detí, pre ktoré veľmi rád varí a kvôli ktorým vždy hľadá spôsoby, ako pripraviť jedlo čo najchutnejšie. Najnovšie sa podelil o svoj trik pri varení cestovín, vďaka ktorému sú lahodné nielen samotné cestoviny, ale tiež akákoľvek omáčka, ktorú k nim pripravíte.
Ako na perfektné cestoviny
Čo sa týka omáčky na cestoviny, Jamie priznal, že sa nechal inšpirovať trikom babičky Rosanny. K videu, v ktorom zdieľal svoj recept na cestoviny s tuniakom a krevetami, napísal: „Inšpirovaný mojím časom varenia s Nonnou Rosannou, tieto linguine cestoviny s krevetami a tuniakom sú absolútna radosť. Používam jej trik s umývaním nakrájanej cibule, aby bola jemnejšia, a táto vlhkosť tiež pomáha pridať extra sladkosť pri varení!“
Ak ste doteraz nepočuli o umývaní nakrájanej cibule, môžeme vás uistiť, že v tom nie ste sami. Opláchnutím cibule pod studenou tečúcou vodou pred varením uberiete z jej ostrosti a pokrmu dodáte extra chrumkavosť. Potom kúsky cibule jednoducho utriete kuchynskou papierovou utierkou, aby ste odstránili prebytočnú vlhkosť.
Tento trik, samozrejme, neplatí len pre cestoviny a môžete ho využiť kdekoľvek, kde chcete ubrať z ostrosti cibule a naopak vyzdvihnúť jej sladkosť.
Jamie zároveň prezradil jeho overené tipy, ako uvariť perfektné cestoviny:
- vodu na cestoviny vždy dobre osoľte – zvýrazní to nielen ich chuť, ale neskôr aj chuť samotnej omáčky,
- 75 g sušených cestovín na osobu je optimálne množstvo,
- na varenie cestovín použite objemnejšiu panvicu, tak budú mať cestoviny dosť priestoru a nebudú sa lepiť,
- panvicu prikryte, aby voda čím skôr zovrela, a keď sa tak stane, už pokrievku nepoužívajte,
- cestoviny vždy pridajte len do vriacej vody, nikdy nie skôr než začne vrieť.
Nahlásiť chybu v článku