Keď som sa dopočula o týchto trikoch od svetových šéfkuchárov, okamžite som ich vyskúšala. Môj život je teraz oveľa jednoduchší!

Monizz

Každá gazdiná ma v kuchyni vlastné triky a na svoje zlepšováky nedá dopustiť. No väčšina z nich sa chce podučiť aj nové veci a uľahčiť si život, varenie či pečenie aj nejakými novinkami. V redakcii jednoducho milujeme tipy a triky do kuchyne, a preto vám prinášame ďalšiu bohatú nádielku.

Článok pokračuje pod videom ↓

Dôveryhodnosti týchto kuchynských vychytávok pridáva to, že ich používajú aj samotní kuchári a šéfkuchári vo väčšine dobrých reštaurácií. Tí najlepšie vedia, aké dôležité je priniesť hosťom jedlo na stôl rýchlo, no zároveň byť absolútne stopercentný. Poďte sa s nami podučiť niečo nové.

Top triky od profíkov

Pri príprave mäsových pokrmov používajte pred tepelnou úpravou citrónovú šťavu. Už nikdy tak nemusíte pripravovať mäso s myšlienkou, že bude možno tvrdé alebo suché. Citrónová šťava ho úžasne zjemní a bude mäkučké a rozpadávajúce sa v ústach.

trikykuchynamasocitron
sovkusom.ru

Bojíte sa, že vám ryža pri varení stmavne alebo zožltne? Ak chcete mať dokonale bielu ryžu, pridajte do hrnca lyžicu octu. Ryža bude biela ako sneh.

trikykuchynaryzs
pinterest.com

Milujete marinované mäso? Pred marinovaním vo vašej marináde ho namočte v zmesi piva, sójovej omáčky, soli a korenia. Uvidíte, že lepšie marinované mäso ste ešte nejedli. Mimochodom, ak do tejto marinády pridáte aj zemiaky a potom ich hodíte na gril, už nikdy nepoužijete inú marinádu.

trikykuchynapivova
grilling24x7.com

Karbonátky z mletého mäsa a večne suché? Pridajte pred tepelnou úpravou mäsovej zmesi do misky za hrsť rozdrveného ľadu. Vaše karbonátky nikdy neboli šťavnatejšie.

trikykuchynamlete
steaksandchops.net

Ak nechcete, aby sa vám žĺtok z vareného vajíčka pri krájaní rozpadal, namočte predtým nôž do studenej vody.

trikykuchynavajco
lifehacker.com

Nedarí sa vám pripraviť dobrú hubovú omáčku alebo grilované hríby? Možno je to tým, že ich solíte hneď na začiatku. Ale pozor. Huby nie sú mäso. Ak ich osolíte na začiatku varenia, spravia sa do žuvačkova a môžu byť aj zvráskavené.

trikykuchynahriby
momsdish.com

Ak chcete zvýšiť arómu a chuť čerstvých byliniek, potrite ich pred pridaním do jedla maslom alebo ich namočte do oleja. Budú voňať a chutiť raz tak silno ako predtým.

trikykuchynabyliny
thekitchn.com

Vanilka sa nepridáva len do dezertov, ale aj do zeleninových šalátov. Došla vám čili paprička? V pikantných šalátoch a studených zmesiach ju plnohodnotne nahradí vanilkový lusk rozdrvený a jemne nasypaný na jedlo.

trikykuchynavanilka
simplyorganic.com

Ako ozvláštniť nedeľný obed? Namiesto vyprážaných rezňov v strúhanke, pripravte rezne vyprážané v orechovej strúhanke! Nerobí sa to nijak špeciálne, stačí mäso obaliť v pomletých orechoch.

trikykuchynaorechy
ohsheglows.com

Prehnali ste to soľou v polievke? Dajte do tkaninového uzlíčka alebo vrecka ryžu a namočte ho na chvíľu do polievky. Ryža absorbuje prebytočnú soľ a polievka bude zachránená.

trikykuchynaryza
hakanfoods.com

Ak pripravujete jablkový koláč a jablká vám v ňom vždy akosi zgumovatejú, obaľte ich predtým v múke. Budú fantastické.

trikykuchynajablka
sonisfood.com

My sme boli niekoľkými z nich úplne nadšené a najlepší z trikov je rozhodne ryžové vrecko na absorbovanie soli. Funguje naozaj úžasne. Ktoré z nich vyskúšate vy? Dajte nám vedieť v komentároch.

Pozri tiež: Otestovali sme pre vás 14 najpopulárnejších kulinárskych trikov z internetu. Výsledky nás naozaj šokovali!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Najnovšie články