Aj vám sa už stalo, že sa vám koláč pri krájaní začal mrviť a ešte k tomu práve odkrojené kraje vôbec nevyzerali lákavo? Alebo slanina, klobáska či mäso neboli ideálne spracované? Nezúfajte! Máme pre vás tipy od kulinárskych špecialistov, vďaka ktorým vám uľahčíme robotu v kuchyni.
Mleté mäso
Ak robíte domáci hamburger, máme pre vás tip na rýchlejšie uvarenie mäsa. Predtým, ako ho vypražíte, spravte do neho v strede malú dutinu.
Krásne nakrájané koláče a torty
Ak chcete mať krásne nakrájaný koláč, predtým, ako ho pôjdete krájať, namočte nôž do horúcej vody. Takouto formou nakrájaný koláč sa nebude rozsýpať, ale bude nakrájaný ako od cukrára.
Pri cukrovinkách ešte ostaneme. Ak sa vám podarilo zle odkrojiť tortu a mrví sa vám, skúste na tieto odkrojené kraje pomocou špáradiel priložiť toustový chlieb. Vďaka tejto vychytávke tortu udržíte v celistvosti.
Brúsenie noža
Pri brúsení noža si musíme dávať obzvlášť pozor. Aby vám počas tohto procesu nevypadol z ruky, obaľte jeho rukoveď gumičkami.
Kyslosť citróna
Ak chcete kúpiť menej kyslý citrón, pozrite sa pri kúpe na jeho kôru. Ak je hrubšia, pokojne si ho kúpte, citrón má menšiu kyslosť.
Klobása
Pri grilovaní klobásky do nej spravte viac rovnomerných zárezov, zaručia vám jej rovnomerné uvarenie.
Čerstvosť vajec
Čerstvosť vajec si viete overiť tak, že pri rozbití vajíčka by vám malo zostať žĺtko jednoliate vo vákue. Ak sa roztieklo, vajce nie je čerstvé.
Čerstvosť listovej zeleniny
Na to, aby sme udržali sviežosť listovej zeleniny, nám stačí fólia. Stačí do nej zabaliť zeleninu a vydrží nám dlhšie čerstvá.
Príprava slaniny
Dajte slaninu na plech vystlaný fóliou a následne ju vložte na 12 minút do rúry, ktorú ste si predtým na 20 minút predhriali. Takto pripravená slanina bude mať ideálnu konzistenciu.
Čerstvosť pizze
Ak vám pizza pri čakaní hostí stratí vábny vzhľad, pofŕkajte ju vodou a zohrejte v rúre. Uvidíte, že znova bude vyzerať, ako keby ste ju práve dopiekli.
Namáčanie cookies
Ak si aj vy radi namáčate cookies alebo perníčky v mlieku, ale stále si pri tom namočíte prsty do mlieka, odporúčame vám tieto dobroty napichovať na vidličku.
Dúfame, že vám tieto rady pomôžu tak, ako pomohli aj nám. Máte aj vy nejaké cenné rady, o ktoré sa chcete podeliť? Napíšte nám ich v komentároch!
zdroj: babskeveci.sk (Zuzu) sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku