Zároveň sleduje dátumy spotreby, aby sa uistila, že si vždy vyberie potravinu s najdlhším dátumom spotreby, keďže tak podľa nej dlhšie vydrží čerstvá. Robí to najmä pri mlieku či mäse.
Jedlo jej zároveň nosia aj jej príbuzní, väčšinou so slovami, že oni by to už nejedli, ale rozhodnutie nechávajú na ňu.
Nie je to pre všetkých
„Nie som odborník na bezpečnosť potravín. Ak má niekto oslabenú imunitu a má zdravotné obmedzenia alebo alergie, bude chcieť robiť iné rozhodnutia ako tie, ktoré ja robím pre seba a svoju rodinu,“ hovorí Marianne.
Zároveň vysvetľuje, že každý by mal robiť to, čo je pre neho príjemné. Ona sama tejto metóde verí, keďže jej nikdy zo žiadneho takto kúpeného jedla nebolo zle. Jedinýkrát dostala otravu jedlom, aj to zo sendviča s krevetami, ktorý si kúpila v obchode a dokonca bol stále v záruke.
Vyzdvihuje tiež to, že ak ľudia pripravujú jedlo doma a nevyužívajú polotovary, majú šancu ochutnať každú ingredienciu a uistiť sa tak, že je v poriadku.
Nahlásiť chybu v článku