Chcete vedieť, prečo majú brazílske ženy úzky driek a krásne tvarované telo? Vyskúšajte sa stravovať „po brazílsky“ jeden týždeň a uvidíte!

Monizz

Máme zavalitejšie brušká a kilá sa nám akosi nechcú ukladať na boky a zadok, ale o kúsok vyššie. Presne tam, kde nechceme. To je syndróm väčšiny Európaniek, ktoré nemajú predispozície na dokonale ženskú postavu a v určitom období sa začnú rozširovať tam, kde kedysi boli úzke – v páse. No v Brazílii sa ženy s takýmto problémom netrápia.

Článok pokračuje pod videom ↓
pexels.com

Vo všeobecnosti sa dá povedať, že jedia viac určitých druhov surovín a ich postava sa aj s pribúdajúcimi kilogramami guľatí akosi ženskejšie. Chcete vedieť v čom je to tajomstvo? Vyskúšajte brazílsku diétu, alebo presnejšie brazílsky týždeň a jedzte podľa tohto menu.

Pondelok

Raňajky: banán, pomaranč, 250 ml čerstvej pomarančovej šťavy

Desiata: 250 ml čerstvej pomarančovej šťavy a obložená bagetka

Obed: zeleninový šalát a varená ryba

Olovrant: to isté čo na desiatu

Večera: 250 ml pomarančovej šťavy a krajec chleba s vašou obľúbenou oblohou

pexels.com

Utorok

Raňajky: 2 varené vajíčka, alebo praženica z nich, 250 ml čerstvej pomarančovej šťavy

Desiata: 250 ml čerstvej pomarančovej šťavy a chlebík

Obed: 100 g vareného mäsa, šalát a varené zemiaky

Olovrant: 200 g varených rýb, 1 varené vajíčko, hrášok, alebo iná obľúbená zelenina

Večera: 250 ml jablkovej šťavy a obložený chlebík

pexels.com

Streda

Raňajky: obložený toast, 250 ml mlieka

Desiata: 100 g tvrdého syra

Obed: 100 g varenej ryže, 150 g hlávkového šalátu, grilovaný kurací rezeň

Olovrant: jablko, šalát, 250 ml jablkovej šťavy

Večera: 250 ml pomarančovej šťavy, toast

pexels.com

Štvrtok

Raňajky: 250 ml čerstvej ananásovej šťavy, 60 g čerstvého ananásu

Desiata: 250 ml ananásovej šťavy a obložený chlebík

Obed: varené mäso, šalát, syr

Olovrant: mrkvový šalát s citrónom a medom, studený zelený čaj

Večera: 250 ml ananásovej šťavy a toast

pexels.com

Piatok

Raňajky: 250 ml jablkovej šťavy a obložený chlebík

Desiata: pomaranč, jablko

Obed: ryba na pare, varené zemiaky alebo varená mrkva

Olovrant: zeleninová polievka, alebo krémová hríbová polievka

Večera: 250 ml pomarančovej šťavy a toast

pexels.com

Sobota

Raňajky: 250 ml jablkovej šťavy a toast

Desiata: ovocný šalát s orieškami

Obed: hríbová alebo strukovinová polievka s kusom chleba

Olovrant: vyprážané hríby a zeleninový šalát

Večera: 250 ml čerstvej pomarančovej šťavy a maslové sušienky

Nedeľa

Raňajky: strapec hrozna, banán

Desiata: 25 ml pomarančovej šťavy a toast

Obed: varené mäso, čerstvý šalát ochutený citrónom a olivovým olejom

Olovrant: čerstvé ovocie alebo hustá zeleninová polievka

Večera: sušené figy a 250 ml čerstvej ananásovej šťavy

pexels.com

Určite ste si všimli, že týždenné menu je veľmi vyvážené, ničomu sa nevyhýba a dbá na pitný režim, ktorý nie je o vode, ale o sladkých a zdravých šťavách. Znamená to len toľko, že podstata brazílskeho stravovania nespočíva v ničom výnimočnom, iba v pravidelnom pití ovocných štiav. Samozrejme, nie tých kupovaných ale čerstvých. Brazília je známe vysokou konzumáciou ovocia a podľa štatistík príslušných úradov je väčšina ovocia využívaná práve v tekutom stave. Aj to je možno dôvod prečo Brazílčanky zabíjajú dve muchy jednou ranou – teda pitný režim aj chuť na sladké. Vyskúšate? Dajte nám vedieť v komentároch.

Pozri aj: Dlhodobo sa mi nedarilo schudnúť, aj keď som jedla veľa ovocia a zeleniny. Potom mi lekárka vysvetlila, v čom spočíva môj problém a po mesiaci som o pár kíl ľahšia!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Najnovšie články