Máme zavalitejšie brušká a kilá sa nám akosi nechcú ukladať na boky a zadok, ale o kúsok vyššie. Presne tam, kde nechceme. To je syndróm väčšiny Európaniek, ktoré nemajú predispozície na dokonale ženskú postavu a v určitom období sa začnú rozširovať tam, kde kedysi boli úzke – v páse. No v Brazílii sa ženy s takýmto problémom netrápia.
Vo všeobecnosti sa dá povedať, že jedia viac určitých druhov surovín a ich postava sa aj s pribúdajúcimi kilogramami guľatí akosi ženskejšie. Chcete vedieť v čom je to tajomstvo? Vyskúšajte brazílsku diétu, alebo presnejšie brazílsky týždeň a jedzte podľa tohto menu.
Pondelok
Raňajky: banán, pomaranč, 250 ml čerstvej pomarančovej šťavy
Desiata: 250 ml čerstvej pomarančovej šťavy a obložená bagetka
Obed: zeleninový šalát a varená ryba
Olovrant: to isté čo na desiatu
Večera: 250 ml pomarančovej šťavy a krajec chleba s vašou obľúbenou oblohou
Utorok
Raňajky: 2 varené vajíčka, alebo praženica z nich, 250 ml čerstvej pomarančovej šťavy
Desiata: 250 ml čerstvej pomarančovej šťavy a chlebík
Obed: 100 g vareného mäsa, šalát a varené zemiaky
Olovrant: 200 g varených rýb, 1 varené vajíčko, hrášok, alebo iná obľúbená zelenina
Večera: 250 ml jablkovej šťavy a obložený chlebík
Streda
Raňajky: obložený toast, 250 ml mlieka
Desiata: 100 g tvrdého syra
Obed: 100 g varenej ryže, 150 g hlávkového šalátu, grilovaný kurací rezeň
Olovrant: jablko, šalát, 250 ml jablkovej šťavy
Večera: 250 ml pomarančovej šťavy, toast
Štvrtok
Raňajky: 250 ml čerstvej ananásovej šťavy, 60 g čerstvého ananásu
Desiata: 250 ml ananásovej šťavy a obložený chlebík
Obed: varené mäso, šalát, syr
Olovrant: mrkvový šalát s citrónom a medom, studený zelený čaj
Večera: 250 ml ananásovej šťavy a toast
Piatok
Raňajky: 250 ml jablkovej šťavy a obložený chlebík
Desiata: pomaranč, jablko
Obed: ryba na pare, varené zemiaky alebo varená mrkva
Olovrant: zeleninová polievka, alebo krémová hríbová polievka
Večera: 250 ml pomarančovej šťavy a toast
Sobota
Raňajky: 250 ml jablkovej šťavy a toast
Desiata: ovocný šalát s orieškami
Obed: hríbová alebo strukovinová polievka s kusom chleba
Olovrant: vyprážané hríby a zeleninový šalát
Večera: 250 ml čerstvej pomarančovej šťavy a maslové sušienky
Nedeľa
Raňajky: strapec hrozna, banán
Desiata: 25 ml pomarančovej šťavy a toast
Obed: varené mäso, čerstvý šalát ochutený citrónom a olivovým olejom
Olovrant: čerstvé ovocie alebo hustá zeleninová polievka
Večera: sušené figy a 250 ml čerstvej ananásovej šťavy
Určite ste si všimli, že týždenné menu je veľmi vyvážené, ničomu sa nevyhýba a dbá na pitný režim, ktorý nie je o vode, ale o sladkých a zdravých šťavách. Znamená to len toľko, že podstata brazílskeho stravovania nespočíva v ničom výnimočnom, iba v pravidelnom pití ovocných štiav. Samozrejme, nie tých kupovaných ale čerstvých. Brazília je známe vysokou konzumáciou ovocia a podľa štatistík príslušných úradov je väčšina ovocia využívaná práve v tekutom stave. Aj to je možno dôvod prečo Brazílčanky zabíjajú dve muchy jednou ranou – teda pitný režim aj chuť na sladké. Vyskúšate? Dajte nám vedieť v komentároch.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku