Vo všeobecnosti je považovaný za silné prírodné liečivo, no v určitej forme je ešte silnejší. Hovoríme o cesnaku, priatelia. Ale nie o čerstvom, no o pečenom. Vedeli ste, čo všetko lieči?
Cesnak sa používa ako prevencia rôznych ochorení, okrem iného najčastejšie a nízky tlak, vysoký cholesterol a všeobecne na ochorenia kardiovaskulárneho systému. No existuje niečo, čo ste o cesnaku určite nevedeli. Jeho vlastnosti sú po upečení ešte fascinujúcejšie ako v surovom stave.
6 strúčikov pečeného cesnaku na deň
Presne to je mierka, ktorú by ste mali denne dodržiavať, ak sa chcete stať zdravšími a vitálnejšími. V priebehu 24 hodín sa totiž účinky jednotlivých strúčikov menia a transformujú a vo vašom tele sa začínajú diať nevídané záhady.
Po prvej hodine sa cesnak v žalúdku začne rozkladať. Ľudské telo a tráviac trakt ho automaticky bude vnímať ako jedlo. To je prvý krok k úspechu, pretože to najlepšie sa vám vďaka rozkladu začne postupne dostávať do krvi.
Za 2 až 4 hodiny začína cesta pečeného cesnaku ako bojovníka. Po uplynutí tejto doby začínajú látky vylučované z potraviny bojovať proti voľným radikálom v tele a ničia rakovinové bunky. Aj také, z ktorých sa rakovinové ešte len chystajú vykľuť.
Za 4 až 6 hodín sa procesy menia, metabolizmus sa zrýchľuje, odvodňuje prebytočné tekutiny a začína sa spaľovať telesný tuk. Medzitým už z cesnaku v žalúdku ostalo len minimum, zato látky, ktoré telo vďaka jeho rozkladu prijalo, pracujú na plné obrátky a dávajú telo do poriadku.
Za 6 až 7 hodín sa začínajú hynúť škodlivé baktérie. To je tá povestná prevencia pred chorobou a infekciami. Ak ste aj nejaké mali, po pečenom cesnaku budú všetky preč.
Po 10 hodinách začína cesnak v tele pôsobiť na bunkovej úrovni, a to tak, že na bunkách vytvára ochranný obal proti oxidácii. Je to veľmi dôležitý proces, ktorý je nášmu telu dopriaty vo veľkej dávke len málokedy.
Medzi 10. a 24. hodinou pôsobenia v tele dochádza k hĺbkovej očiste tela. Počas týchto hodín sa telo regeneruje, prečisťuje a procesy sa dostávajú na úroveň, na ktorej by mali byť. Fantastická hra ľudského tela, ktorá dokazuje to, aké dôležité je to, čo jeme.
Pečený cesnak pre telo
Aby ste svoje telo dostali do celkovej zdravej formy, mali by ste pečený cesnak konzumovať aspoň dvakrát do týždňa. Cesnak dostáva cholesterol do správnych hladín, odblokováva tepny a cievny systém, teda je prevenciou pred možnou narastajúcou trombózou, normalizuje krvný tlak, posilňuje imunitu a kosti a znižuje celkovú únavu.
Ak si niekedy hovoríte, že jete predsa dostatočne zdravo a prijímate dostatočné množstvá vitamínov, skúste do jedálnička zaradiť ešte aj pečený cesnak. Je to liek, ktorý je na dosah ruky, nebude vás stáť takmer nič, a to doslovne, ak vám rastie v záhrade.
Čo vy na to? Aké sú vaše skúsenosti s pečeným cesnakom?
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru
Nahlásiť chybu v článku