Do mäsovej zmesi na fašírky dala 2 vyšľahané bielky. Tieto kuchárske tipy z vás urobia kráľovnú kuchyne!

Monizz

Kuchyňa je bezpochyby najhektickejším miestom v dome. Niektorí ľudia si pri varení vybíjajú adrenalín, iní pri ňom vypínajú hlavu a ďalší zasa dokážu lepšie analyzovať isté životné situácie. Tak či onak, varenie je relax, ktorý ma za následok spájanie ľudí. V tomto článku vám to pomôžeme ešte viac vylepšiť.

Článok pokračuje pod videom ↓
sovkusom.ru

Urobiť dobré jedlo je umenie. Existuje množstvo trikov do kuchyne, ktoré sa osvedčili nielen vo finálnej fáze, kedy jedlo stojí na podnosoch, ale aj v rýchlosti, kvalite či efektívnosti spracovania potravín.

Cesnakové klíčky

sovkusom.ru

Naklíčil vám cesnak? Zelené klíčky v žiadnom prípade nevyhadzujte. Sú extrémne zdravé a navyše voňavé. Dokážete z nich vyťažiť omnoho viac než si myslíte. Môžete nimi jedlo ochutiť, pripraviť si kvalitné pesto alebo ich pridať k vyprážanému mäso do oleja. Uvidíte, ako úchvatne a tajomne bude mäsko zaváňať.

Tajné bielky do karbonátok

sovkusom.ru

Milujete karbonátky a vaši blízki si ich často pýtajú na večeru? Produkt bude oveľa lepší, ak do zmesi mletého mäsa pridáte dva do peny vyšľahané bielky. Mäso bude neuveriteľné.

Nadýchaný domáci chlieb

sovkusom.ru

Ak pečiete domáci chlieb, viete, že cesto nebýva vždy vláčne a nadýchané. Niekedy sa pod vplyvom okolností jednoducho „zadrhne“. Ak však doň pridáte 3-4 polievkové lyžice obyčajnej krupice, chlieb bude hustejší, ale aj nadýchanejší.

Svetová jogurtová omáčka

sovkusom.ru

Milovníci šalátov sa zhodujú v tom, že čerstvá zelenina je najlepšia so studeným jogurtovým dresingom. Aby ste si pripravili dokonalý dresing, pridajte do bieleho jogurt, alebo smotany trochu citrónovej šťavy, strúčik cesnaku a najmä štipku kôpru. Samozrejme, najlepšie čerstvého.

 

Vanilkový šalát

sovkusom.ru

Znie to priam extravagantne, ale v tých najlepších reštauráciách pridávajú do šalátov štipku vanilky. Vyskúšajte to len raz, a ak ste niekedy jedli šalát v špičkovej reštaurácii, ihneď vám bude táto chuť povedomá.

Voňavý koláč

sovkusom.ru

Ak pečiete ovocný koláč, nezabudnite do cesta pridať len štipku mletého zázvoru alebo muškátového oriešku. Ak máte, dobre poslúži aj vanilka. Ak sa nebojíte, do cesta vylejte aj 1-2 polievkové lyžice koňaku. V koláči také malé množstvo vôbec nebude cítiť, ale prirodzené vône a chuť koláča sa znásobia.

Oriešková chuť

sovkusom.ru

Všetka zelenina, ktorú grilujete, pečiete alebo smažíte, bude chutiť intenzívnejšie a zaujímavejšie, ak k nej pri tepelnej úprave pridáte trochu zmesi arašidov a cesnaku v pomere 1:1. Obe ingrediencie môžete aj zomlieť v mixéri, no nie je to podmienka.

Dokonalá ryža

sovkusom.ru

Pridajte do ryže pri varení pár zrniečok z granátového jablka. Ryža síce nebude slávnostnejšia, ale o koľko chutnejšia!

Najlepšie cestíčko

sovkusom.ru

Milujete mäso obaľované v cestíčku? Potom máme pre vás ten najlepší recept. Pridajte doň pivo! Zmiešajte 2 vajcia, 5-6 lyžíc múky, 120g majonézy a 200ml piva. Neuveríte, čo jete.

Stopercentné bielky

sovkusom.ru

Ak chcete, aby vám bielky po vyšľahaní stopercentne držali tvar a neostali po nich na dne misky tekuté zvyšky, nikdy ich nešľahajte studené. Skôr, ako spustíte ručný šľahač, nechajte bielky aspoň 5-10 minút pri izbovej teplote.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Najnovšie články